Kervan Humus

Tavuklu Humus Tarifi

Bu kaselerin üzerindeki baharatlı tavuk, etlik yardımıyla hızlıca hazırlanır. Kasenin dibinde fazladan humus toplamak için sıcak kepekli pide ile servis yapın.

MALZEMELER:

450 gram kemiksiz, derisiz tavuk budu, kesilmiş ve parçalar halinde kesilmiş
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, bölünmüş
• 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
• ¼ çay kaşığı acı biber
• ¼ çay kaşığı tuz, bölünmüş
• 2 diş sarımsak, ince doğranmış
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 2 su bardağı humus
• 1 Halep biberi ve servis için daha fazlası
• 1 pint kiraz domates, yarıya
• ¼ su bardağı rendelenmiş kırmızı soğan
• ¼ fincan doğranmış taze maydanoz

YAPILIŞI:

• Rafı fırının üst üçte birlik kısmına yerleştirin; broiler’i yüksek dereceye ısıtın. Folyo ile kenarlı bir fırın tepsisini hizalayın.
• Tavuğu 1 yemek kaşığı yağ, kimyon, kırmızı biber, kırmızı biber ve 1/8 çay kaşığı tuz ile atın.
• Hazırladığınız tepsiye eşit şekilde yayın. Sadece 5 ila 7 dakika pişene kadar kaynatın.
• Bu arada, sarımsak ve kalan 1/8 çay kaşığı tuzu bir çatalla ezin.
• Orta boy bir kaba aktarın ve limon suyu ve kalan 2 yemek kaşığı yağı çırpın.
• Tavuğu ekleyin ve ara sıra karıştırarak 5 dakika bekletin.
• Humus’u 4 sığ kase veya tabak arasında bölün.
• Tavuk ve kalan sos, salatalık, domates, soğan ve maydanoz ile doldurun.

Afiyet olsun.