Et marinasyonu için:
- 200gramantrikot ya da but eti
- 1yemek kaşığıyoğurt
- 4yemek kaşığızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıkekik
- 1/2çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1/2çay kaşığıyenibahar
Kıyma harcı için:
- 200gramyağsız kıyma
- 1adetkuru soğan
- 1/2çay kaşığıtuz
- 1/2çay kaşığıçekilmiş tane karabiber
Pişirmek için (arzuya göre):
- 50gramkuyruk yağı
Ev Yapımı Et Döner Tarifinin Püf Noktası
Dondurulmuş et dönerin pişireceğiniz kadarını ince ince dilimledikten sonra kalanını derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Dönere şerit şerit şekil verirken oldukça keskin bir bıçak kullanmaya özen gösterin.
Ev Yapımı Et Döner Tarifinin Pişirme Önerisi
Keskin bir bıçakla ince ince doğradığınız et döneri, ızgarada ya da yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada ters yüz ederek kısa sürede pişirebilirsiniz.Dönere bir parça lezzet vermesi adına kızartma tavasına küçük parçalar halinde kesilmiş kuyruk yağı katabilir ya da yağsız tavada pişirebilirsiniz.