Kervan Humus

Fındık Lahmacun Tarifi

Tarsus Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2su bardağıılık su
  • 5-6su bardağıun
  • 1/2paketyaş maya
  • 1yemek kaşığıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 2yemek kaşığısıvı yağ

İç harcı için:

  • 200gramkıyma
  • 50gramkuyruk yağı
  • 2adetdomates
  • 1adet küçük boykapya biber
  • 2adetyeşil biber
  • 1adetsoğan
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1tutammaydanoz

Tarsus Fındık Lahmacun Tarifinin Püf Noktası

Kuyruk yağını unutmayın Tarsus Fındık Lahmacunun lezzeti kuyruk yağında. Hamuru ince açalım mayalı hamur olduğu için kabaracaktir.

Tarsus Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamuru hazırlayın. Yoğurma kabına maya su ve şekeri alıp maya köpürene kadar bekleyin.
  2. Köpürünce azar azar un ilave ederek yoğurun. Yoğururken tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Sebzeleri robottan çekin.
  4. Kuyruk yağını da robottan çekin. Kıymanın üzerine çekilen sebzeleri, kuyruk yağını tuzu ekleyip yoğurun.
  5. Dinlenen hamuru biraz ince olacak şekilde açın. Dilediğiniz büyüklükte ister su bardağı isterseniz kase ile kesip şekil verin. Tepsiye saat dizip üzerine hazırlanan harçtan koyun.
  6. 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.