Tarsus Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2su bardağıılık su
- 5-6su bardağıun
- 1/2paketyaş maya
- 1yemek kaşığıtoz şeker
- 1tatlı kaşığıtuz
- 2yemek kaşığısıvı yağ
İç harcı için:
- 200gramkıyma
- 50gramkuyruk yağı
- 2adetdomates
- 1adet küçük boykapya biber
- 2adetyeşil biber
- 1adetsoğan
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1tutammaydanoz
Tarsus Fındık Lahmacun Tarifinin Püf Noktası
Kuyruk yağını unutmayın Tarsus Fındık Lahmacunun lezzeti kuyruk yağında. Hamuru ince açalım mayalı hamur olduğu için kabaracaktir.
Tarsus Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce hamuru hazırlayın. Yoğurma kabına maya su ve şekeri alıp maya köpürene kadar bekleyin.
- Köpürünce azar azar un ilave ederek yoğurun. Yoğururken tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Sebzeleri robottan çekin.
- Kuyruk yağını da robottan çekin. Kıymanın üzerine çekilen sebzeleri, kuyruk yağını tuzu ekleyip yoğurun.
- Dinlenen hamuru biraz ince olacak şekilde açın. Dilediğiniz büyüklükte ister su bardağı isterseniz kase ile kesip şekil verin. Tepsiye saat dizip üzerine hazırlanan harçtan koyun.
- 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.